En del av elektrikerkjeden:

Mange har fjorårets sjokkpriser på strømregningen friskt i minne. Uansett om prisene når de samme høydene igjen eller ikke, er det lurt å gjøre grep for å redusere strømforbruket – både for lommeboken og for miljøet.

– Selv om strømprisene ikke er like høye akkurat nå, vet man ikke hvordan de blir fremover. Folk har uansett blitt mer bevisste på strømforbruket sitt, og ønsker å lære hvordan de kan leve i takt med strømprisene, sier Morten Aarrestad i Sandnes Elektriske Forretning AS.

Hva er StrømKontroll?

StrømKontroll er en pakkeløsning fra Futurehome med funksjoner som sanntidsovervåkning og automatiserte innstillinger. Du slipper med andre ord å bekymre deg for å slå av lyset eller senke temperaturen når du går ut, fordi systemet gjør det for deg.

Samtidig kan du overvåke hvor mye strøm ulike enheter i hjemmet ditt bruker, så du kan identifisere strømtyver, ineffektive apparater og oppgradere til mer energieffektive løsninger der det trengs.

Ved å redusere strømforbruket kan du spare tusenlapper på strømregningen når strømprisene er høye, samtidig som du bidrar til å bevare miljøet.

FULL KONTROLL: Overvåk strømforbruket rett fra mobilen.

Kan skreddersys

StrømKontroll-pakken består av fire komponenter:

  1. En SmartHub som kobler sammen alle de smarte produktene
  2. En termostat som lar deg styre varmen i hjemmet fra termostaten eller appen
  3. En HAN-sensor som måler strømforbruket i sanntid
  4. Relé til varmtvannstanken slik at den varmer opp vannet når strømmen er billigst

Har du allerede en Smarthub? Da kan elektrikeren sette sammen en tilsvarende pakke for deg uten de produktene du har.

Du kan også legge til flere komponenter, og mange benytter sjansen til å installere en elbillader samtidig. Alt kobles til det samme systemet og styres enkelt via en app på smarttelefonen.

– Startpakken inneholder hovedkomponentene man må ha for å komme i gang, men det er selvfølgelig mulig å utvide med flere termostater og komponenter. Hvis man ikke vet helt hva man vil ha, kan man begynne med startpakken og utvide senere, sier Aarrestad.

SMART PAKKE: Startpakken til StrømKontroll inneholder det du trenger for å komme i gang.

Støtte fra Enova

Når du installerer StrømKontroll-pakken, kan du få 35 % av investeringen tilbake fra Enova. Dersom du kombinerer StrømKontroll med en elbil-lader, kan du få inntil 10 000 kroner tilbake!

Med Enova-støtte blir ikke investeringen så stor, og dette er inngangsporten for mange.

– Men før man går for en fullt utvidet pakke, er det lurt å sette seg inn i systemet og hva man kjøper. Be elektrikeren gå ordentlig gjennom med deg så du får utnyttet alle funksjonene på best mulig måte, sier Aarrestad.

Hvis du allerede har installert en elbillader i løpet av de siste 20 månedene, kan du ta med den i regnestykket til ENOVA.

– Det lønner seg å samle opp utgiftene, også hvis man bygger ut pakken etter hvert. Kanskje man vil begynne med startpakken, og utvide med flere termostater etter noen måneder når man ser at ting fungerer godt. Da bør man sende alle utgiftene samlet til Enova til slutt, sier Aarrestad.

Ny elbillader fra Futurehome

Futurehome har nylig lansert sin stilrene og universelle elbillader Futurehome Charge. Den er utviklet for nordiske forhold og oppfyller alle europeiske standarder for trygg lading. Futurehome Charge optimaliserer ladingen basert på strømpriser, effekttopper og momentanlast sammen med Futurehome-systemet.

Tilbehørspakke Futurehome Smart Charging

Futurehome har også lansert tilbehørspakken Futurehome Charging som inneholder Futurehome Smarthub II, Futurehome HAN Sensor og Futurehome 16A relé. Ved hjelp av denne pakken kan du redusere strømforbruket i de dyreste timene av døgnet, og fordele strømforbruket over flere timer slik at både strømkostnaden og nettleien reduseres.

Hvis du kombinerer elbilladeren Futurehome Charge med Futurehome Smart Charging, oppfyller det kravene til Enova-støtte.

 

Medlemstilbud på StrømKontroll

Som medlem i Huseierne får du medlemspris på Strømkontroll™ fra Futurehome, og en smart stikkontakt med på kjøpet.

Les mer om tilbudet og bestill her

Ikon

Trenger du elektriker?

Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →